Muzika flet gjuhen e engjejve

Instrumentistët

Me poshte paraqesim shumicen e instrumentisteve qe kane performuar ne edicione te ndryshme te Festivalit Nderkombetar te Muzikes se Dhomes ne Durres

Umberto Clerici

Fitues në konkurse internacionale më të rëndësishmet të violoncelit, “Antonio Janigro” ne Zagreb, “Rostropovich” ne Paris, “Çajkovski” ne Moskë. Ai performi në shoqërimin e pianistes Monica Cattarossi ne Edicionin e Trete te festivalit. (website: www.umbertoclerici.it)

Wolfgang David

Violinist. Fitues i mjaft cmimeve ndërkombetare W. David debuton në qëndrat më të rëndësishme të muzikës botërore.

Ai ka performuar ne festivalin tone pergjate edicioneve te ndryshme me ansamble te ndryshme te Muzikes se Dhomes, muzikante Austriake dhe muzikante Shqipetare. (website: www.wolfgangdavid.com)

Ami Flammer

Violinist, dirigjent dhe kompozitor, fitues i disa prej veprimtarive artistike violinistike me te rendesishme, koncerton si solist dhe ne shoqerimin e Ansamblit “Stinët” dhe violinistit Bujar Sykja ne Edicionin e Peste te festivalit. (website: www.amiflammer.at)

Kristi Gjezi

Violinist. Fitues i cmimeve te ndryshme te koncerteve per violine, midis te cilave, fitues i cmimit te pare tek “International Competition of Avignon (2005)”. Ai performoi ne Edicionin e Dyte dhe te Trete te festivalit ne nje program solo per violine sebashku me pianistin Louis Lancien. (Website: www.kristi-gjezi.com)

Jonian Ilia Kadesha
Jonian Ilia Kadesha (violin) , fitues i Konkursit Wieniawski. Si interpretues më i mirë i muzikës së “Wieniawski-t”. Ai performoi ne Edicionin e Katert se bashku me Marin Gjollma-n, nje nga pianistet me te rendesishem Shqipetar.
Luca Magariello
Luca Magariello, violincel, fitues i çmimit te pare ne “Kachaturian Cello Competition” ne Armeni (Yerevan), Qershor 2010. Ai performoi me orkestren e festivalit nen drejtimin e Edoardo Nabona, organist, kompozitor, dirigjent dhe fitues i disa çmimeve ne konkurse te ndryshme.
Wolfgang Panhofer

Violoncel. Panhofer cilësohet nga kritika e kohës si një “Violoncelist i përmasave ndërkombëtare”. Ai eshte ftuar te performoje ne festivalin tone ne edicione te ndryshme se bashku me muzikante Shqipetare dhe Austriak. (website: www.panhofer.eu)

Alfred Pfleger

Violinist, njeri prej instrumentisteve Austriakë me te angazhuar momentalisht, koncerti ne Edicionin e Peste se bashku me Irene Frank (violincel) dhe Ilse Montocchio (piano), pjesetare në Ansamblin “Creative Centrum Wien”. (website : www.alfredpfleger.at)

Kiril Ribarski & Milica Sperovik Ribarski
Kiril Ribarski & Milica Sperovik Ribarski: kritiket e muzikes e kane quajtur Kiril Ribarskin si “poet i trombonit”, “virtuosi”, “Paganini i trombones”. Ata performuan se bashku ne nje koncert ne Edicionit e Trete.
Gottlieb Wallisch

Pianist. Gottlieb Wallisch ka performuar në shoqërimin e orkestrave prestigjoze botërore, nën drejtimin e dirigjentëve më me emer të kohës, në sallat më të rëndësishme të muzikes. Ai performoi ne Edicionin e Katert te festivalit se bashku me W. David, W. Panhofer dhe muzikante Shqipetare. (website: www.gottliebwallisch.com)

Mariana Leka
Mariana Leka, soprano, soliste e Teatrit te Operas dhe Baletit, fituese e cmimeve te rendesishme ne disa festivale te rendesishme nderkombetare,e mirenjohur per publikun shqiptar dhe me gjere, koncerton ne edicionin e peste te festivalit ne shoqerimin e orkestres se harqeve drejtuar nga Edoardo Narbone.
Quartet “Bridge”
Kuarteti “Bridge” eshte krijuar nga instrumentaliste me kombesi te ndryshme, anetare te “Camerata, Friends of Music, Megaro Hall Concert, Athine”. Ata performuan ne Edicionin e Pare ne ambjentet e Muzeut Arkeologjik.
“Climax” quintet

Kuinteti i frymës “Climax” impenjohet në një repertor me vepra të epokave të ndryshme, dhe paraqitet në konkurse e festivale të njohura si në Itali ashtu dhe jashtë.

Gianluigi De Pascalis (flaut), Matteo Mazzotta (oboe), Tonio Stifanelli (klarinetto), Eugenio Guercia (korno), Dario Catanzano (fagot).

Il Cenacolo Della Chimera
Ansambli instrumental “Il Cenacolo Della Chimera” i eshte perkushtuar performimit te muzikes antike me intrumentet origjinale. Muzikantet qe u drejtuan nga violinisti Enricco Groppo performuan ne Edicionin e Pare ne ambjentet e Muzeut Arkeologjik.
MDI Ensemble

Eshte krijuar me idene e perhapjes se muzikes bashkekohore ne Itali e jashte saj. Tre muzikante te ketij ansambli performuan ne Edicionin e Peste te festivalit.

Paolo Casiraghi (clarinet), Giorgio Casati (violoncel), Luca Ieracitano (piano).  (Website: www.mdiensemble.com)

Edoardo Narbone
Edoardo Narbone, dirigjent. Organist, kompozitor. Drejton orkestren e festivalit ne edicionin e peste te tij.
Arlinda Morava
Arlinda Morava soprano dhe Orkestra e Dhomes se Universitetit te Arteve Tirane
Ermir Abeshi violine dhe Merita Rexha Tërshana piano
Ansambli "Season"
Koncert i Ansamblit Stinet, solist ne violine Daniel Auner drejtuar nga Konstantin Ilievsky.
Orkestra e Dhomes Milano
Koncert i solisteve te Orkestres se Dhomes se Milanos Edicioni i Nente
Trio Dyrrhachium
I krijuar ne vitin 2010 prezantohet per here te dyte ne kete festival,pas prezantimit ne festivale nderkombetare ne Kosove e Itali, Nevila Kalaja (violine), Aristidh Prosi (violoncel), Merita Rexha Tershana (piano). Trio Dyrrhachium: Nevila Kalaja Herczegh violine, Merita Rexha Tërshana piano, dhe Aristidh Prosi violonçel, koncert i edicionit te nente.
Konstantin iLIEVSKY
Pianist Dirigjent dhe Kompozitor – i cili ka performuar me ansamble te njohura neper bote, ka performuar ne edicionin e shtate te ketij festivali se bashku me violinisten Nevila Kalaja, nje program mjaft ambicioz .
Luciano Condina
Flautist dhe Dirigjent Italian Luciano CONDINA ,disa here i ftuar ne kete Festival, ka arritur te krijoje ne publikun artedashe durrsak atmofera mjaft te kendshme, duke prezantuar nje pjese te mire te repertorit te nohur instrumentel klasik italian.
Kuarteti Italian i Klarinetave
Kuarteti Italian i Klarinetave, fitues i cmimeve te ndryshme ne festivale kombeatre e nderkombetare,sjell ne edicionin e tete te festivalit nje rrugetim neper muziken italiane ne vite.
Trio “Durresi”
I krijuar ne 2010 me instrumentiste te frymes te qytetit te Durresit, eshte nje prej arritjeve te ketij festivali, duke bere te mundur promovimin e grupeve te reja te muzikes se dhomes ne Shqiperi. Saimir Kalaja (oboe), Arben Leka (klarinete), Pirro Sota (fagot).
Merita Rexha Tershana
Pianistja Merita Rexha Tershana, mjaft e njohur ne jeten artistike koncertore ne vendin tone dhe jashte. Disa here e cilesuar si instrumentistja me e mire ne festivale te ndryshme kombetare.
Vienna Mozart Trio
Irina Auer (piano), Daniel Auner (violine), Diethard Auner (violoncel). Me nje popullaritet te gjere, loje mjaft profesionale ne skena te rendesishme me nje repertor ku perfshihen te gjitha epokat dhe stilet koncerton ne edicionin e tete.
Dhurata Laze
Dhurata Laze nje prej pianisteve te njohura shqiptare, qe jeton e punon ne Gjermani merr pjese ne edicionin e gjashte te festivalit ne nje koncert se bashku me kornistin Andrea Canaj.